Meet my doggie

Hallo iedereen,

Voor vandaag had ik normaal een ander artikel gepland maar door mijn hatelijke cursus anatomie is het weeral niet gelukt om productfoto’s te nemen. Nuja hopelijk vind ik vandaag wel wat tijd.
Ik ben al blij dat het me gelukt is om elke dag iets online te zetten. Jaja ik offer al mijn pauze’s op aan jullie xp

In een artikel van enkele dagen terug zei ik dat ik misschien een artikel ging wijden aan mijn hond. Mijn hond heet Laika en is een mopshond. Oké het lijkt raar dat ik een heel artikel over haar kan schrijven maar ik heb nu eenmaal niet zo’n normale hond. Ik kan gerust zeggen dat ik een hond met vele beperkingen heb.

Als puppy was ze al heel kortademig. Wandelen ging als het koud was buiten maar vanaf dat de zon scheen was het net alsof we met een stofzuiger aan het wandelen waren. Mensen keken naar ons alsof we haar forceerden om een heel erg lange wandeling te maken en soms werden we zelf aangesproken waarom we in godsnaam gingen wandelen met haar. Nochtans beperkten we haar wandeling  tot hoogstens een kwartiertje stappen. Enkele jaren geleden werd het probleem zo erg dat ze soms geen adem meer kreeg toen ze gewoon rondliep in huis. Haar tong werd blauw en de enige remedie was haar in een emmer koud water steken.

Na bezoek aan de dierenarts bleek echter dat ze een groot probleem had aan haar hart. Hoewel ze een klein lichaampje heeft neemt haar hart 1/3 van alle plaats in. Dit heeft dan terug gevolgen voor haar longen. We zijn ermee naar specialisten geweest en hebben vele scans moeten laten maken vooraleer we dit wisten. Nu ze pilletjes heeft voor haar hart lukt het beter om te wandelen. Lang wandelen in de zon zit er nog niet in maarja dat hoeft ook niet. Zolang ze maar gezond kan leven.

Ondertussen is ze al een dame op leeftijd (9 jaar) en begint ze problemen te krijgen met haar tanden. Eigenlijk zouden deze moeten uitgetrokken worden maar er is een grote kans dat ze die operatie niet overleefd. Het probleem is echter dat de ontstekingen in haar tanden bacteriën op haar longen zetten. Maar nu krijgt ze hiervoor antibiotica en haar tanden beginnen stilletjesaan allemaal vanzelf uit te vallen.

We kunnen dus wel zeggen dat ze een zorgekindje is maar tegelijk maakt dit haar het allerliefste hondje dat we ooit gehad hebben. Soms denken we na over hoe het zou geweest zijn als ze bij iemand anders terecht was gekomen. Waarschijnlijk was ze er dan niet meer want 4 pilletjes per dag is een serieuze investering. Die we met heel veel plezier maken.

Ik kan nog veel meer vertellen over haar maar in de plaats daarvan laat ik een filmpje zien die ik enkele weken gemaakt heb in een vervelingsbui. Ja het is niet perfect maar het is beter dan foto’s xp Trouwens een eerste video kan nooit perfect zijn hé..

O ja voor ik het vergeet, moet ik nog vermelden dat de grootste hobby van mijn hond slapen is?

Heb je ook huisdieren? Laat gerust achter welke dit zijn ik ben benieuwd!

Advertenties

5 gedachtes over “Meet my doggie

  1. Ah, schattig. Wel een aandoenlijk verhaal! Sneu dat een hond zoveel beperkingen heeft. Wel goed van jullie dat jullie de tijd nemen om haar die pillen te geven elke dag 4 keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s