Mijmeren over later..

Ik heb al eens in een artikel kort vermeld dat ik momenteel een vakantiejob doe in een rusthuis. Het is ondertussen al mijn derde jaar dat ik daar de kamers poets en het bevalt me heel erg goed om met oudere mensen bezig te zijn. Vandaag ontmoette ik twee vrouwen die al heel erg oud zijn maar vanbinnen nog steeds echte beautyaddicts zijn.

Ik vond het zo leuk om te zien dat ik er een artikeltje moest over schrijven want tegelijkertijd zit ik ook met enkele vragen. Het zou heel leuk zijn als je achter laat wat jij hiervan vind want ik ben benieuwd. En wees gewaarschuwd want soms denk ik heel ver en leg ik linken die anderen helemaal niet leggen xp

Deze morgen moest ik een kamer poetsen van een mevrouw die volgens mij eind 80 is. Klinkt oud maar geloof me ze is 1 van de jongere bewoners in het rusthuis. Ze is altijd heel mooi en stijlvol gekleed en wanneer het zonnetje schijnt loopt ze steevast met een grote zonnehoed door het gebouw om wat te gaan zonnen op het zonneterras. Het verbaasde me helemaal niets toen ik aan haar kapstok een tasje zag hangen van chanel en in haar badkamer een assortiment van make-up aantrof. Enkele lipsticks, parfums, 3 potjes nagellak. Ik moet zeggen dat het de eerste keer was dat ik zoveel make-up aantrof in een badkamer. Ik kreeg er alvast een glimlach op mijn gezicht van.

’s Middags had ik weer prijs. Ik moest poetsen bij een vrouw van eind 90. Ze ziet er ook steevast prachtig uit. Kapsel tip top in orde, lippen gestift en stijlvol gekleed. Haar badkamer stond dan ook vol met flesjes kneipp en nivea. Ook had ze een assortiment van dior lipsticks op haar wastafeltje staan en in een hoekje stond een kastje met haar verzameling schoenen. 

Ik vind het super dat vrouwen op die hoge leeftijd nog bezig zijn met hun uiterlijk maar jammergenoeg zijn deze vrouwen eerder een uitzondering. Nochtans zijn de meeste bewoners wel blij met een verwennamiddag waar hun nagels gelakt worden en ze eens helemaal opgetut worden.

Ik vroeg me dan ook onmiddellijk af hoe onze generatie zal zijn op oudere leeftijd. Momenteel zijn meisjes al van heel jonge leeftijd bezig met make-up en we worden door de maatschappij een beetje gedwongen om er altijd goed uit te zien. Zal dit verminderen bij het ouder worden of zullen we op bejaarde leeftijd het rusthuis betreden met koffers make-up en nagellak? En zullen we op 60-jarige leeftijd nog steeds naar youtube filmpjes kijken waar een bejaarde Blair en Elle ons tonen hoe we er op die leeftijd goed uit kunnen zien?

Ik volg alvast een richting wellnesscoaching waar we leren om ouderen te verwennen op gebied van baden en massages. Ik had er nog nooit echt bij stil gestaan maar in de toekomst zal dit beroep misschien een meerwaarde bieden om aan de eisen van de bejaarde in de toekomst te voldoen. 

Waarschijnlijk denk je nu what the fuck en het artikel is echt veel langer geworden dan gedacht xp maar ik heb hier echt de volledige middag over nagedacht en ik had je gewaarschuwd xpWant ja ik vind het eigenlijk wel een beetje een raar idee dat ik over 80 jaar nog elke dag mijn nagels van een ander kleurtje nagellak zou voorzien xp

Ik hoop trouwens morgen terug een beautyartikel online te kunnen zetten maar ik heb momenteel een technisch probleem, mijn kabeltje om foto’s van mijn camera op mijn laptop te zetten is spoorloos verdwenen, net als mijn winnie the pooh beer en een leuk t-shirt xs hmm misschien heb ik wel een heel erg rare dief over de vloer gekregen xp.
Nuja ik kan geen foto’s nemen van mijn producten wat heel irritant is. Sorry hiervoor, maar ik hoop morgen nog eens grote kuis te doen in mijn kamer en wie weet kom ik mijn kabeltje daar ergens tegen.

Laat me weten hoe jij jezelf ziet als beautyverslaafde bejaarde..

Advertenties

4 gedachtes over “Mijmeren over later..

  1. haha leuk om te lezen, dit komt mij erg bekend voor. Ik heb stage gelopen in een bejaardehuis, en hier deed ik de zorg. En dan hadden mensen wel eens lipstift,poeder etc. er staan. En dan vroeg ik wel eens of ze wat op wouden hebben , het is natuurlijk ook jammer om te laten staan. En dan zeiden ze meestal wel ja, en dan vonden ze het geweldig. De bewoners die elke dag naar een (soort van ) opvang gingen, daar werden de nagels ook wel eens van gelakt. Sommige vonden het echt geweldig. Ze vinden het vaak ook helemaal super wanneer je ze een crème opbrengt, en een lekker geurtje. Ik vind het aan de ene kant wel kunnen, daarmee bedoel ik dat een bewoner wel gewoon in haar waarde moet laten. Ik vind het ook gewoon leuk om mijn op te maken, en als oudere mensen dat ook nog steeds leuk vinden waarom zouden wij ze het dan moeten verbieden. Je bent het misschien niet gewend, aangezien je het niet zo vaak ziet toch vind ik het altijd erg leuk dat ze het doen ik weet niet waarom , maar ik vind het leuk 😀 Ik denk ook wel dat het steeds meer komt, meiden beginnen ook steeds meer met make up en ik denk wel dat dat gewoon de hele tijd door gaat. Ik hoor namelijk ook wel eens geregeld meiden zeggen : “ik ga niet zonder make up de deur uit” En ik denk juist doordat meiden er eerder mee beginnen , dat het juist ook doorgaat omdat het dan een soort van gewoonte is.

  2. Wat een leuke post ! Hier heb ik eigenlijk nog nooit echt over nagedacht. Maar wel heel leuk wat je vertelt: dat sommige ouderen nog make-up hebben (en gebruiken?) en hun nagels lakken. Ik denk dat wij, beautybloggers, als bejaarden nog steeds veel met beauty bezig zijn. Natuurlijk veeel minder, maar toch denk je er nog wel aan en koop je nog steeds beauty, want dat is dan wel een gewoonte geworden denk ik, haha.

  3. Leuk artikel! Ik denk dat ik als ik ouder ben nog steeds mijn nagels lak, lippenstift draag etc. Eyeliner waarschijnlijk niet meer, maar mascara en lippenstift zal ik wel blijven dragen denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s