Persoonlijk: mijn zonnebank ervaring

Vandaag even een persoonlijk artikel over iets wat ik vorige week voor de eerste keer in mijn leven gedaan heb, jaja vorige dinsdag ging ik voor het eerst onder de zonnebank. Had me vorige maand gezegd dat ik ging zonnebanken dan had ik je gek verklaard want zonnebanken associeer ik met veel te bruine bimbo’s en huidziektes. Maar soms breekt nood de wet, mijn zus trouwt over twee weken en tot voor kort was een net gewitte muur jaloers op mijn melkwitte benen. Omdat mijn zus vier beurten over had wegens te bruin besloot ik haar plek in te nemen om mijn beentjes mooi bruin te laten worden. Ik heb er nu twee beurten op zitten en vandaag vertel ik jullie mijn ervaring. 

Vorige dinsdag trok ik dus met mijn grote fles zonnebrandolie en zonnebril naar de schoonheidsspecialiste. Gelukkig werd de zonnebank netjes ontsmet voordat ik erop mocht gaan liggen en kreeg ik zo’n ontzettend sexy brilletje om mijn ogen te beschermen. Mijn fles zonnebrandolie mocht ik netjes aan de kant laten staan en ik moest mijn huid insmeren met een goedje die sterk naar kokosmelk geurde. Volgens mij beschermt dit goedje je huid en zorgt het tevens dat de huid iets sneller bruint.

Nadat ik de kamer goed gecontroleerd had om scènes alla ‘Final Destination’ te vermijden ging ik tien minuutjes onder de zonnebank. Voor de eerste keer was dat meer dan genoeg, het was fijn om die warme stralen op je lichaam te voelen en ik vind het vergelijkbaar met wanneer je gewoon in je tuin ligt te zonnen maar aangezien ik niet zo’n stilligger ben begon ik me sterk te vervelen. Qua kleurtje was er eigenlijk niets te zien na die tien minuutjes. Ik was iets bruiner maar niemand merkte dat eigenlijk op, bummer want ik had gehoopt dat ik meteen modelbruin zou zijn.

Vorige donderdag was het tijd voor beurt twee. Omdat ik geen allergische reacties had mocht ik er meteen twintig minuutjes onder. Naar mijn mening lang maar ik zei het al, ik ben nu eenmaal geen zonner. Tijdens die tweede beurt kreeg ik het ook opeens heel warm, en rondom mijn onderbroek leek het alsof ik aan het verbranden was. Later bleek dat ik een zijden onderbroek aangetrokken had en dit dus zo warm geworden was dat ik een vreselijke uitslag kreeg. Een detail die niemand me verteld had maar waar ik nu wel de gevolgen van draag. Ik heb nog nooit zo’n vreselijke uitslag gehad en het is nu eenmaal niet charmant om de hele tijd aan je billen te krabben dus ik zit nu al enkele dagen met heel erg leuk. Geloof me wanneer je naar de zonnebank gaat trek die oude bommaonderbroek aan!!

Van kleurtje mag ik niet klagen, ik heb al enkele complimentjes over mijn kleurtje gekregen en voor het eerst in mijn leven hebben mijn benen een subtiel bruine kleur. Ook heb ik sproetjes, iets wat ik wel leuk vind staan in de zomer.

Ik heb volgende week nog twee beurten te gaan en dan stop ik ermee. Het is fijn om een mooi kleurtje te hebben maar ergens ben ik wel bang voor de gevolgen van overmatig zonnebanken. Volgend jaar ga ik misschien even wagen aan zelfbruiners en wie weet als ik ooit zelf trouw dat ik me nog eens aan de zonnebank waag. Buiten mijn uitslag heb ik enkel positieve ervaringen.

Q: Wat is jullie mening over zonnebanken?

Advertenties

8 gedachtes over “Persoonlijk: mijn zonnebank ervaring

  1. Jammer dat je niet zoveel bruiner bent geworden! Ik bruin wel liever van mezelf, ook al duurt dat wel super lang (: & ik ben ook wel een beetje bang voor scènes à la Final Destination (: ♥

  2. Ik heb het ook wel eens gedaan, het voelt inderdaad heel raar na een tijdje. Haha, ik begon mij ook te vervelen en ging er maar weer snel onder vandaan, werd niet echt bruin daardoor. :’) Vervelend dat je zo een jeuk hebt opgelopen. :/ Hopelijk gaat het snel over!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s