Mijn allereerste make-up stash

‘Fasten your seatbelts please’ want vandaag neem ik jullie mee op een reisje in het verleden. Ik toon jullie vandaag namelijk de allereerste make-upjes die ik ooit als snotter kocht.

In vergelijking met de vele jonge beautybloggers die je nu op het internet kunt vinden was ik best oud toen ik voor het eerst make-up droeg. Ik was vijftien of zestien jaar toen ik voor mijn verjaardag een zwart oogpotloodje en een mascara kreeg. Die zijn ondertussen al door hygiënische redenen de vuilnisbak in gekieperd maar ik heb zo’n groot jaar elke dag met een zwart lijntje oogpotlood en een dikke laag zwarte mascara rondgelopen. Dan werd het winter en ontdekte ik de beautyguru’s op youtube. Ik werd nieuwsgierig en na enkele maanden naar hun beautytips gekeken te hebben ging ik naar het kruidvat en kocht er mijn eerste make-upjes. Welke dat waren zie je wanneer je op lees verder klikt.

Mijn allereerste gezichtsproducten waren het ‘all around concealer palette’ van Catrice en een foundation van de Hema, die eigenlijk veel te donker was voor de kleur van mijn huid. Ik kocht het ‘all around concealer palette’ omdat het zo gehypet werd op het internet en ik heb het een hele tijd met plezier gebruikt maar zoals je ziet is hij ondertussen dringend aan vervanging toe. Bij de foundation hangt een leuk verhaal, ik kocht deze omdat er op één of andere beautyblog verteld werd over de foundationkwasten van de Hema. Ik ging die dag met mijn mama gaan winkelen en ik moest naar de Hema om zo’n foundationkwast te kopen. Omdat ik nog geen foundation had besloot ik meteen de eerste, de beste foundation mee te nemen die ik tegenkwam. Ik zei het al, ik verkeerde toen nog in de veronderstelling dat foundation gebruikt werd om je huid er iets donkerder te laten uitzien (silly me) dus ik kocht de kleur 02. Veel te donker voor mijn witte huidje..

Toen ik 17 was kreeg ik van mijn mama met Pasen een soort van make-up pakketje. Daarin zat een blauw oogpotlood waarvan het merk afgesleten is maar ik vermoed dat hij van Covergirl of van Luminelle was. Op die leeftijd ontdekte ik de eyeliner en ik droeg veel een fijn blauw lijntje oogpotlood op mijn bovenste wimperrand. Natuurlijk afgewerkt met een dikke omranding zwart oogpotlood op mijn waterlijn. Heel erg fout maar het kon nog fouter, want een jaar later waagde ik me aan de echte black eyeliner. Ik kocht de black mania eyeliner van Essence en mijn eerste probeersels van de ‘winged eyeliner’ waren geboren. Ik liep in die tijd rond met een heel erg dikke zwarte lijn boven mijn oog afgewerkt met twee verschillende wings, die ook nog eens krom en scheef getekend waren. Nu ontzettend grappig om te zien maar toen vond ik het echt geweldig, gelukkig droeg ik dit soort make-up enkel wanneer ik thuis was en dus niet het huis uit hoefde. 

Mijn twee eerste oogschaduws waren van ‘Catrice’ en ‘Essence’. Ik kocht ‘180: Moonstone – Catrice’ toen ik naar de trouw van mijn nicht moest. Hoewel de kleur nog uit de oude Catrice lijn komt ben ik nog steeds verliefd op de kleur. En daarnaast ligt de oogschaduw die ik zo heb toegetakeld dat de verpakking is stuk gegaan. ’02: Coffee Shimmer- Essence’ was de allereerste oogschaduw die ik kocht. Ik had ergens gezien dat de lichtste kleur op het bewegend ooglid moest en de donkere kleur in de arcadeboog. Maar zoals je kunt zien aan het pan-porn gehalte van de lichtste kleur gebruikte ik de donkere kleur niet. 

Mijn eerste lippenstift was er ook eentje van de oude Catrice-lijn. Ik had ergens gelezen dat nude lippen heel erg in waren en dus ging ik op zoek naar een nude lippenstift. Eigenlijk is het grappig maar ik kocht de kleur ‘120: Nude beige’ enkel om zijn naam, want die lippenstift is verre van nude voor mijn lippen. Mooi kleurtje maar is net iets te bruin om mooi bij mijn lippen te passen.

Q: Wat was jou eerste make-up product?

Advertenties

7 gedachtes over “Mijn allereerste make-up stash

  1. Ik geloof dat het bij mij ook een highlighter/bronzer poeder uit de Hema was en ik gebruikte het op ogen, wangen en lippen…ik heb het nog steeds liggen en weiger het weg te gooien 🙂

  2. Leuk! Ik zat altijd in de weinige productjes van mama.. Nog steeds.. Verder denk ik dat mijn eerste productje een spotgoedkope bruine mascara was van Dreamland ofwel een roze lipgloss (Revlon) als kerstkadootje van een tante ;D

  3. Ontzettend leuk om dit te zien! De foundation, ik herkende hem direct! Dat was mijn allereerste foundation & nu – terrible dat ik hem vindt, haha! Mijn allereerste make-up product zal denk ik wel een telefoontje zijn geweest met van die lipglossjes. Dat terzijde, een echt make-up product. Dit was sowieso nagellak, maar daarna als ik het goed had een mascara van Essence! Of een make-up box met heeel veel make-up. Zoiets, ik herinner me het niet erg goed meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s