Halloween look: Zombie bride

Youtube druppelt weer stilaan vol met allerlei halloweentutorials. Hoewel ik een echte schijterd ben als het op enge dingen aankomt geniet ik ervan om al die enge tutorials te bekijken. Je snapt wel dat het ook begon te kriebelen en vandaag stel ik jullie voor aan mijn eigen (verzonnen) halloweencreatie ‘Zombie bride’. Niet zo speciaal als al de creaties van de grote beautyguru’s maar daarom niet minder leuk.. Klik op lees verder om het verhaal van deze bruid te lezen.

Het verhaal van de zombie bruid begint heel wat jaren terug. 31 oktober 1380 om precies te zijn. Het was nog heel vroeg in de ochtend maar toch stond een klein dorpje al in rep en roer. Cathrine zou binnen enkele uren in het huwelijksbootje treden met Karel, de zoon van de bakker. Cathrine kwam uit een familie die het goed had. Ze hadden niet te klagen van geld en dus zou de bruiloft het neusje van de zalm worden. 

Overal in het dorp werden bloemen opgehangen en in de bakkerij waren ze druk bezig aan de grootste huwelijkstaart die men ooit in het dorp gezien zou hebben. Door al die gezellige drukte lette niemand op de bruid. Wat eigenlijk niet zo uitzonderlijk was. Cathrine was altijd al het type geweest waar niemand naar omkeek. Ze was verlegen en wilde zo min mogelijk in de belangstelling staan. Karel daarintegen genoot van alle aandacht die hij maar kon krijgen. Meisjes verdrongen zich om zijn aandacht. De avond dat de ouders van Karel hem vertelden wie zijn bruid zou worden zag de oude vrouw die voor de bakker woonde hem roepend en tierend het huis uitrennen, de koude donkere in. De volgende ochtend strompelde Karel dronken naar huis, hij wist dat hoeveel hij zich ook verzette de wil van zijn ouders wet waren.  

In het huis waar Catherine woonde was alles stil. Het contrast met wat er in het dorp gebeurde kon niet groter zijn. Cathrine haar moeder had zich in de vroege ochtend in de voorbereidingen van het feest gemengd. Tegen de middag zou ze terugkeren om haar dochter haar prachtige jurk te helpen aantrekken. Klokslag 12 uur weerklonk een ijzige gil vanuit de slaapkamer van Catherine. Haar moeder had nietsvermoedend de deur van de kamer geopend. Niet voorbereid op wat ze te zien zou krijgen liet ze de witte jurk op de vloer vallen. Net voordat de schreeuw haar mond verliet ontdekten haar ogen het levensloze lichaam van haar dochter. 

Vredig lag Catherine op haar bed. Haar ogen waren wijd opengesperd en keken glazig naar het plafond. De zwarte sluier die haar gezicht omringde verborg de grote wonde die  ervoor had gezorgd dat al het leven uit haar lichaam was verdwenen. Catherine haar moeder vluchtte het huis uit, hopend dat wanneer ze zich omdraaien ze zich alles had ingebeeld. De huilende vrouw die door de versierde straten liep deed verschillende hoofden verbaasd in haar richting draaien. Het gemompel werd luider en niet veel later werd Karel in de handboeien geslagen. De rest van zijn dagen bracht hij door achter de tralies en hoewel hij zijn onschuld bleef uitroepen was er niemand die hem geloofde.

De echte dader van de moord is tot op heden nog steeds niet gevonden. Hoewel deze waarschijnlijk al jaren geleden gestorven is staat Catherine elk jaar opnieuw op uit de dood. Elke 31 oktober klokslag 12 uur loopt ze met haar zwarte sluier en vele kneuzingen door de straten op zoek naar degene op wie ze wraak wilt nemen voor haar dood. Wees dus gewaarschuwd want iedereen kan haar volgende slachtoffer zijn….

Advertenties

12 gedachtes over “Halloween look: Zombie bride

  1. Damn, ik vind het vrij goed geslaagd! Vooral die wazige ogen, hoe heb je dat gedaan? Met lenzen? Ge moet zeker niet onder doen voor die andere beautyguru’s.

  2. Pingback: Inspiration: Halloween make-up | jlovesbeauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s