Sunday talk: moederdag

large (2)

bron: weheartit

Elke zondag om de twee weken is het op jlovesbeauty tijd voor een ‘Sunday talk’. Dit is een artikel over een onderwerp dat in de loop van de voorbije weken in mijn leven voorbij gekomen is. Zo vertelde ik jullie al over mijn nieuwe sport en over hoe je het best je huid reinigt. Vandaag terug een persoonlijk artikel in de vorm van een kortverhaal dat ik speciaal voor vandaag geschreven heb. Want 12 mei is natuurlijk vooral de dag waar we onze mama (of een ander moederfiguur) in de bloemetjes zetten. Wij vieren het alvast gezellig met de familie waar we mijn oma, mama en mijn twee zwangere zussen eens flink zullen verwennen. Wat doen jullie vandaag?  

Hoewel de wijzers op de wekker nog maar zes uur aanwezen lag Saartje al klaarwakker in bed. Sanne, haar vier jaar oudere zus, had haar voor het slapen gaan doen zweren dat ze in bed zou blijven tot ze Saartje wakker zou komen maken. Ze had ondertussen al spijt dat ze die belofte aangegaan was. Met opengesperde ogen staarde Saartje naar het plafond. Hoe meer ze keek, hoe meer figuren ze in het hout begon te zien. Gezichten, bomen en bloemen, de groeven van het hout namen in haar fantasie alle vormen aan. Na een kleine zucht draaide ze zich om, om met haar grote konijnenknuffel in de armen geklemd op haar zij te liggen. Hoe konden al die grote mensen zo genieten van in bed te liggen? Saartje kon zo twintig redenen opsommen waarom ze nu zoveel liever uit bed zou zijn. Na lang twijfelen besloot ze haar adem in te houden om te luisteren of iedereen in huis nog sliep. Toen ze zeker was dat niemand haar hoorde kroop ze voorzichtig uit bed om zich daarna op de vloer te laten zakken. Toen ze het pakje onder het bed zag verscheen er een glimlach op haar gezichtje, ‘Nog even geduld en dan kan ik mama eindelijk blij maken’ fluisterde ze zachtjes tegen zichzelf.

In de kamer ernaast lagen de ouders van Saartje en Sanne. Het luide gesnurk van de vader verraadde dat hij nog in een hele diepe slaap was. Naast hem lag Joke te snoezelen. Er waren maar een paar dagen in het jaar waar ze er echt van genoot om vroeg wakker te worden. Vandaag was zo’n dag. Tussen het luide gesnurk van haar man in deed ze haar best om goed te luisteren. Het gewoel in de kamer van Saartje wees erop dat Joke niet de enige was die al wakker was. Meteen verscheen er een glimlach op haar gezicht. Deze spanning was het fijnste gevoel dat ze kende. De wekker gaf 7 uur aan en na een stevige rek van alle ledematen gaf Joke toe aan de drang om op te staan. Het eerste been bengelde net over de rand van het bed toen er een ander geluid de kamer binnenkwam. Een grotere glimlach verscheen op Joke haar gezicht en na even twijfelen ging het been snel terug in bed.

Sanne was al weken in de weer om het perfecte cadeau voor haar moeder te vinden. Na lang twijfelen had ze haar zakcentjes uitgegeven aan een mandje met verzorgingsproducten en opwarmbroodjes van bij de bakker. Om haar plan tot een goed einde te brengen had ze haar wekker om 7 uur gezet zodat ze zich zeker niet zou overslapen. Zachtjes opende ze de deur van de slaapkamer van haar kleine zusje. ‘Goeiemorgen zusje, klaar voor de verrassing?’. fluisterde ze zachtjes terwijl ze de kamer binnenliep. Daar zag ze haar zusje klaarwakker in bed liggen met haar zelfgemaakte tekening in de hand. ‘Goeiemorgen, ja ik ben zeker klaar.’ Antwoorde Saartje en nog voor Sanne kon antwoorden was Saartje de kamer al uitgehuppeld richting de keuken. Daar werden de broodjes zorgvuldig de oven in gestoken, appelsienen werden geperst en eieren werden gebakken. Als kers op de taart had Sanne een mooie rode roos gekocht en in een vaasje gezet. Alle heerlijke gerechten werden netjes op een plateau gezet en deze werd versierd met kaarsjes, de mooie bloem en kleurrijke servieten.

Terwijl Joke nog steeds lag te wachten tot haar dochtertjes haar kwamen wekken hoorde ze de benedendeur opengaan. Niet veel later kraakten de eersten treden van de trap en werd haar slaapkamerdeur geopend. Enkele seconden later werd het licht aangeknipperd en zag Joke haar oudste dochter met een prachtig ontbijt de kamer instappen. Saartje liep achter met de cadeautjes in de hand. Joke lachte maar stiekem kon ze haar emoties niet de baas. Wat was het heerlijk om moeder te zijn van twee schatten van dochters.  Het ontbijt en de cadeautjes werden gesmaakt maar het allerfijnste cadeau vond Joke zonder twijfel de woorden die uit de mond van haar dochters kwamen ‘Ik zie je graag, mama! Gelukkige moederdag. ‘Wat was het heerlijk om moeder te zijn.

Advertenties

2 gedachtes over “Sunday talk: moederdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s