Sunday talk: 4 manieren om juwelen op te bergen

099

Volgens mij zijn juwelen de ultieme manier om jezelf op te beuren na een slechte dag op werk of school. Je hoeft ze helemaal niet te passen (behalve ringen dan) en ze zijn in alle kleuren, modellen en prijsklasses te vinden.  Niet raar dus dat wij vrouwen zo gek zijn op juwelen. Als ik eerlijk ben dan moet ik bekennen dat ik doorheen de jaren heel wat oorbellen, ringen en kettingen verzameld heb. Sommige kocht ik omdat ik ze zo mooi vond, anderen omdat ze lekker goedkoop waren en nog anderen hou ik omdat ik ze van een speciaal iemand gekregen heb of omdat ze me doen herinneren aan een speciaal moment.

Klinkt fijn zo’n verzameling juweeltjes, maar hoe moeten we ze opbergen zonder dat ze allemaal verstrengeld geraken in elkaar? Op weheartit kwam ik enkele leuke manieren opbergmanieren tegen, maar het leek mij leuker om mijn 4 favoriete manieren te tonen. Kijken jullie even mee?

1. Sieradenboom

102

???????????????????????????????

???????????????????????????????

105

Laten we meteen met de meest originele opbergmanier beginnen (uhum ruik ik hier wat sarcasme?). Het lijkt alsof de sieradenrekjes je momenteel rond de oren vliegen. Of je op zoek bent naar een echt meisje meisje model in felroze, een eerder romantisch model met vogeltjes of toch een wat stoerder kruisjes model verkiest, als je even rondkijkt is er voor ieder wel iets te vinden. Ik kocht onlangs een simpel wit boompje voor mijn sieraden aan op te hangen. Leuk detail is dat dit model een schaaltje onderin heeft voor ringen, studs en leuke haaraccessoires. Mijn mama vond het zo leuk dat ze ook een (grijs) exemplaar kocht. Omdat zulke sieradenboompjes/rekjes nu zo populair zijn kun je ze al voor enkele eurootjes scoren. Love it!

2. Oude oma glazen/theekopjes

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

116

Iets wat ik al heel wat keren gezien heb is het opbergen van ringen in oude theekopjes. Staat leuk en kost niets wanneer je even op de zolder (van je oma) gaat kijken. Niets leuks gevonden op zolder ga dan even naar de tweedehandswinkel want daar vind je zeker leuke kopjes voor maar enkele euro’s. Mijn schat op zolder was dit leuke glazen potje Er zat een hele lelijke kaars in maar die heb ik eruit gebrand. Ik bewaar mijn ringen in dit potje en eerlijk, ik vind dit één van de leukste dingen die ik op mijn kamer heb staan. Lekker ouderwets maar o zo mooi.

3. Juwelenkistje

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

130

Toen ik een jaar of 10 was kreeg ik van mijn mama een juwelendoosje van Winnie The Pooh, net zoals in de films had hij binnenin een figuurtje die ronddraaide terwijl er een liedje speelde. 11 jaar later heb ik hem nog steeds en hoewel hij onderin mijn kast staat bevat hij wel al mijn mooiste juweeltjes. Mijn mama kwam onlangs met een ontzettend mooie juwelendoos thuis en ik twijfel hard of ik er ook eentje ga halen. Deze doosjes zijn perfect om kleine oorbellen en ringen in op te bergen. En behalve dat ze superhandig zijn staan ze ook nog eens ontzettend leuk.

4. Glazen potten

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Even een DIY die ik in mijn hoofd had. De laatste weken heb ik alle glazen potten (confituur, appelmoes,..) die ik kon vinden uitgewassen en op mijn kamer bewaard. Eerst zette ik er een theelichtje in maar toen ik foto’s voor dit artikel aan het maken was dacht ik dat het wel leuk zou zijn om de potten op te vullen met mijn juwelen. Hoewel het was chaotisch lijkt vind ik het superleuk. Zo leuk dat ik enkele potjes gehouden heb voor mijn armbandjes en haaraccessoires.

Behalve deze vier manieren zijn er nog ontelbaar veel manieren om je juwelen op te bergen. Zo kun je bij de Blokker een prachtige juwelenkast kopen, kun je je kettingen ophangen op een prikbord (die je naar eigen smaak kunt versieren, schilderen..) of kun je een stuk hout opfleuren met allerlei verschillende deurknoppen om daaraan je kettingen te hangen. Hoe bergen jullie je sieraden op?

9 gedachtes over “Sunday talk: 4 manieren om juwelen op te bergen

  1. Waar heb jij je sieradenboom gevonden? Precies wat ik zoek, maar alles wat ik tegenkom in de winkel lijkt echt te veel op een boom :p

Plaats een reactie